maanantai 26. maaliskuuta 2012

Mitä yhteistä on Will Humburgilla ja Mika Kareksella?

Varma kevään merkki Savonlinnan oopperajuhlille suuntaavalle on asunnon etsintä kesä-heinäkuulle. Nuo kaksi kuukautta ovat vuokranantajien kulta-aikaa Savonlinnassa. Hintasolle käy, kuten takavuosien tv-mainoksessa, että "hinta pompsahti" moninkertaiselle tasolle juuri näiden kahden sesonkikuukauden ajaksi. Kahdesta kesäkuukaudesta maksettavalla hinnalla eläisi varmasti ne 10 muuta jäljellä jäävää ja sesongin ulkopuolista kuukautta.

Tämän kesän suhteen olin kerrankin ajoissa liikkeellä ja asunnon hankintaa helpotti meille Savonlinnan oopperajuhlien työntekijöille varta vasten avattu asuntopörssi. Tämän johdosta mieleinen asunto löytyi nopeasti. Tartuin saman tien toimeen myös solistien vapaalippujen suhteen ja sain ne varattua samalla kertaa. Tuntui todella mukavalta lukea sähköposti, jossa luki "Voisitteko mahdollisimman pian varata vapaalippunne kesälle, sillä kauppa käy nyt todella hyvin ja kohta niitä ei välttämättä enää ole.". Tulossa lienee siis hieno kesä.

Otin myös eilen yhteyttä Taikahuilun ohjauksen lämmittämisestä vastaavaan ohjaajaan Anselmi Hirvoseen. Kävimme läpi aikatauluja ja kyselin hieman teoksesta ja suomennoksesta, koska sain käsiini teoksen suomenkielisen libreton, joka herätti muutamia kysymyksiä. Olen varmaankin yksi niistä harvoista suomalaisista laulajista, jotka eivät ole koskaan törmänneet Taikahuilun suomenkieliseen versioon. Joku vääräleuka ehti jo muotoilla aiheesta vitsinkin kysymällä, että mitä yhteistä on Savonlinnan Taikahuilun kapellimestarilla Will Humburgilla ja Mika Kareksella? Vastaus: Kumpikaan ei ole ennen tehnyt Taikahuilua suomeksi.

Menestyksekkäät Savonlinnan oopperajuhlat tarvitsevat aina hieman tukea hyvältä kesäsäältä. Yleensä minulla on ollut huono karma ilmojen suhteen, kun olen ollut Savonlinnassa. On ollut joko hyytävän kylmää tai läkähdyttävän kuumaa. Yhtenä kesänä oli silti erinomainen sää nimittäin kesällä 2004, jolloin olin ensimmäistä kertaa Savonlinnassa Timo Mustakallio- laulukilpailun johdosta. Hyvän sään vastapainoksi mm. venäläinen rahtialus törmäsi Olavinlinnan ponttoonisiltaan, joka myöhästytti kilpailun alkua melkein kaksi tuntia. Sen lisäksi kilpailun päästyä käyntiin, minun laulaessa alkuerän aariaani, Savonlinnaa ihastuttava ja vihastuttava vesitaso kierteli Olavinlinnan ympärillä peittäen ääneni täysin alleen. Toisinaan sitä tuntee olevansa tosielämän Aku Ankka, mutta koskaan ei tiedä milloin se päivä Hannu Hanhena tulee vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti