maanantai 16. huhtikuuta 2012

Ja voittajat ovat... mutta ei tässä vielä kaikki (Päivi Salmi)

Oopperajuhlien ennakkoluuloton ja rajoja rikkova Opera by You –yhteisöoopperaprojekti alkaa lähestyä loppuhuipentumaansa. Harjoitukset alkavat Olavinlinnassa kesäkuun puolivälissä ja jännittävä ensi-ilta koittaa 21.7. Ennen loppuhuipentumaa oli aika palkita aktiivisimpia yhteisöoopperan rakentajia.

Opera by You –yhteisössä on 420 jäsentä yli 33 eri maasta. Meitä suomalaisia on luonnollisesti eniten, mutta myös Italia, Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Espanja ovat vahvasti edustettuina. Luonnollista olikin että arpaonni suosi säveltäjä Javier Armendarizia Espanjasta, säveltäjä Enrico de Zottista Italiasta, käsikirjoittaja Nancy Somervilleä ja visualisoija Sabrina Pena Youngia Yhdysvalloista ja suomalaista, myös visualisoinnissa kunnostautunutta Heli Nevakaretta. Onnittelut vielä kerran voittajille tämänkin blogin kautta, vaikka vain yksi heistä taitaa ymmärtää suomen kieltä! Voittajat saavat matkapaketin Savonlinnan ja luonnollisesti lipun juuri Free Will –oopperan ensi-iltaan.

Yhteisön oopperan rakennustyö ei kuitenkaan ole vielä lopussa. Nyt yhteisö suunnittelee mm. ohjausta Olavinlinnan lavalle ja Free Will –oopperan markkinointimateriaaleja. Mitä sinä sanot alla olevista juliste-ehdotuksista? Voisiko näillä markkinoida maailman ensimmäistä internetissä tehtyä yhteisöoopperaa? Käy kertomassa mielipiteesi Opera by You –yhteisössä

Free Will juliste-ehdotuksia Opera by You-yhteisöltä


Vielä ehtii hyvin mukaan! Markkinointisuunnittelun lisäksi ohjaussuunnittelu on käynnissä. Ohjaussuunnittelussa on itse asiassa tulossa vasta se kaikkein jännittävin vaihe. Kesäkuussa pääset kurkistamaan Olavinlinnan näyttämölle ja seuraamaan täysin onlinena ohjauksen rakentumista näyttämölle. Raportoimme sivustolla www.operabyyou.com ja www.wreckamovie.com/operabyyou ja Facebookissa ja Twitterissä harjoituksista livenä ja pääset kommentoimaan niitä suoraan ohjaaja Jere Erkkilälle. Kannattaa osallistua, sillä aktiivisimmille ja innovatiivisimmille livekommentoijille on luvassa Jorma Ollila –innovaatiopalkinto. Palkinnot myönnetään 21.7.2012.

Mutta kaikkea tätä odotellessa raotamme sinulle esirippua (vaikka sellaista ei Olavinlinnassa olekaan). Toukokuun alussa pääset jo kurkistamaan Free Will –oopperaan www.operabyyou.com –sivustolla. Siitä kerron sitten lisää myöhemmin.

1 kommentti: