tiistai 22. marraskuuta 2011

"Linnakundina" Olavinlinnassa. (Mika Kares)

Huomenna 23. marraskuuta on monelle suomalaiselle klassisen musiikin seuraajalle odotettu päivä. Savonlinnan oopperajuhlien solistit ja työryhmät kesälle 2012 ilmoitetaan ihan virallisesti. Itse olen tiennyt omista kiinnityksistäni jo jonkin aikaa, mutta varma on varmaa vasta, kun nimi on sopimuksessa. Tänään allekirjoittamani sopimus tarkoittaa sitä, että edessä on viides kesäni "linnakundina" Olavinlinnan toisinaan niin kylmässä ja toisinaan niin tukahduttavan kuumassa syleilyssä.

Viiden kesän mittaista yhteistyötä pääsen juhlistamaan kahden eri teoksen(Aida ja Taikahuilu) parissa viiden esityksen verran. Symboloikoon jokainen esitys yhtä yhteisistä vuosistamme. Ensimmäisestä kesästäni muistan kesäkuun alun ensimmäisen harjoituksen linnassa, jolloin lämpömittari osoitti hyytävää lukemaa +4. Tämän vastapainoksi sain enemmän kuin riittävästi lämpöä sitä seuraavina parina kesänä, jolloin Lucia di Lammermoorin esityksen aikana linnan lavalla oli lämpöä yli 40 astetta. Silloin ei tosin yksinkertaisesti voinut valittaa ihan jo siitäkin syystä, että samaisen oopperan nimiroolissa samoista lämpötiloista selvisi myös seitsemännellä kuulla raskaana ollut huikea sopraano Eglise Gutierrez.

Roolilistani Olavinlinnassa esitetyistä rooleista voi kiteyttää kolmeen toisistaan poikkeamattomaan konsonanttiin. Yksinkertaisesti PPP kattaa koko roolilistani. Nämä kolme peetä pitävät sisällään papin, pirun ja patsaan. Tulevana kesänä jatkan samalla linjalla ja toimin kaksinkertaisena pappina. Parempi sekin kuin yksinkertainen pappi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti